La exposición ‘Condensa’ fusiona arte y derechos humanos, en el Colegio Mayor Rector Peset de Valencia

universisdad

publilina12publieugeniaipuertesndumentaria21publimontesol16publimanuelagay16publi10

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició ‘Condensa’, organitzada per Amnistia Internacional i comissariada per Francisco Berdonces, amb obres d’una trentena d’artistes que donen suport a la campanya de defensores i defensors dels drets humans. La mostra s’inaugura aquest divendres 1 de desembre a les 19:30 hores.
El 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, instaurat des de 1998 quan es va complir el 50 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquest marc de commemoració, Amnistia Internacional i el Col·legi Major Rector Peset han organitzat l’exposició ‘Condensa’, comissariada per Francisco Berdonces, per visibilitzar el repte que continua suposant la defensa dels drets humans i donar suport a la campanya de defensores i defensors dels drets humans que impulsa Amnistia Internacional.
Amnistia Internacional ha posat en marxa la campanya ‘Valents’, en què es denuncia que, l’any 2016, en almenys 22 països va haver-hi persones que van ser assassinades per defensar pacíficament els drets humans; en 63 països, altres persones van ser objectes de campanyes de desprestigi; en 68 països les van arrestar o les van detindre només per la seua labor pacífica, i en 94 països van rebre amenaces o van ser atacades. L’any 2016, 281 persones van perdre la vida per defendre els drets humans, xifra que supera de manera alarmant els 156 assassinats que es perpetraren en 2015. En aquest entorn, les defensores i defensors corren un greu perill arreu del món, són objecte d’atacs cada vegada en més llocs i en una escala alarmant. Han d’afrontar una onada d’assetjament, intimidació, campanyes de desprestigi, maltractaments, detencions il·legítimes i fins i tot assassinats, per part de governs, grups armats, empreses i persones poderoses.
En aquest sentit, alçar la veu pels drets humans s’ha tornat una activitat difícil i perillosa. Per això, més que mai es necessiten les defensores i els defensors, persones prou valentes per alçar la veu en favor de la llibertat d’expressió, qüestionar el racisme i el sexisme, condemnar la tortura i exigir responsabilitats als nostres dirigents. La campanya ‘Valents’, a la qual dóna suport aquesta exposició, busca demanar que es reconega i protegisca els defensors i defensores dels drets humans i que se’ls permeta treballar en un entorn més segur.
En paraules de l’artista Francisco Berdonce, comissari d’aquesta exposició: “Davant l’art no compromés amb res, hi ha artistes amb talent i honestedat que no ignoren el món en què viuen les persones més desfavorides”. L’exposició ‘Condensa’ és el resultat de l’aportació en favor de la campanya ‘Valents’ d’Amnistia Internacional de trenta artistes: Cristina Alabau; José Luis Albelda; Mercedes Balaguer; Antonio Barroso; Francisco Berdonces; Pilar Blat; Paula Bonet; Mariona Brines; Jorge Carla; Javier Chapa; coRTarcabezas; Pol Coronado; Fuencisla Francés; José Luis García Ibáñez; Alicia Girona; Pascual Gómes; Eduardo Ibáñez; Xisco Mensua; Paco López; Roberto López; Manuel Olías; Paccopmotpeb; José Manuel Pedrajas; Maria Felicia Puerta; Carmen Ramírez; Manuel Ramos; Martí Rom; Paqui Revert; Gianfranco Spada i Verónica Vidal.
Dia Internacional dels Drets Humans
Així mateix, el pròxim dijous 14 de desembre, Amnistia Internacional organitza a la Sala de la Muralla l’acte de commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, que complementarà l’exposició ‘Condensa’.
Inauguració: divendres, 1 de desembre, a les 19:30 h.
L’exposició estarà oberta al públic de l’1 al 17 de desembre, de dimarts a diumenge, d’11 a 19 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 – València).
Més informació: http://www.uv.es/cmrpesetCulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000
València, 30 de novembre de 2017
CASTELLÀ
La exposición ‘Condensa’ fusiona arte y derechos humanos, en el Colegio Mayor Rector Peset
La Sala de la Muralla del Colegio Mayor Rector Peset acoge la exposición ‘Condensa’, organizada por Amnistía Internacional y comisariada por Francisco Berdonces, con obras de una treintena de artistas que apoyan la campaña de defensoras y defensores de los derechos humanos. La muestra se inaugura este viernes 1 de diciembre a las 19:30 horas.
El 10 de diciembre se celebra el Día Internacional de los Derechos Humanos, instaurado desde 1998 cuando se cumplió el 50 aniversario de la Declaración Universal de los Derechos Humanos. En este marco de conmemoración, Amnistía Internacional y el Colegio Mayor Rector Peset han organizado la exposición ‘Condensa’, comisariada por Francisco Berdonces, para visibilizar el reto que continúa suponiendo la defensa de los derechos humanos y apoyar la campaña de defensoras y defensores de los derechos humanos que impulsa Amnistía Internacional.
Amnistía Internacional ha puesto en marcha la campaña ‘Valientes’, en la que se denuncia que, en 2016, en al menos 22 países supera de manera alarmante los 156 asesinatos que se perpetraron en 2015. En este entorno, las defensoras y defensores corren un grave peligro en todo el mundo, son objeto de ataques cada vez en más lugares y en una escala alarmante. Tienen que afrontar una oleada de acoso, intimidación, campañas de desprestigio, maltratos, detenciones ilegítimas e incluso asesinatos, por parte de gobiernos, grupos armados, empresas y personas poderosas.
En este sentido, levantar la voz por los derechos humanos se ha vuelto una actividad difícil y peligrosa. Por eso, más que nunca se necesitan las defensoras y los defensores, personas valientes que levanten la voz en favor de la libertad de expresión, cuestionen el racismo y el sexismo, condenen la tortura y exijan responsabilidades a nuestros dirigentes. La campaña ‘Valientes’, que apoya esta exposición, busca pedir que se reconozca y proteja a los defensores y defensoras de los derechos humanos y que se les permita trabajar en un entorno más seguro.
En palabras del artista Francisco Berdonce, comisario de esta exposición: “Ante el arte no comprometido con nada, hay artistas con talento y honestidad que no ignoran el mundo en que viven las personas más desfavorecidas”. La exposición ‘Condensa’ es el resultado de la aportación en favor de la campaña ‘Valientes’ de Amnistía Internacional de treinta artistas: Cristina Alabau; José Luis Albelda; Mercedes Balaguer; Antonio Barroso; Francisco Berdonces; Pilar Blat; Paula Bonet; Mariona Brines; Jorge Carla; Javier Chapa; coRTarcabezas; Pol Coronado; Fuencisla Francés; José Luis García Ibáñez; Alicia Girona; Pascual Gómes; Eduardo Ibáñez; Xisco Mensua; Paco López; Roberto López; Manuel Olías; Paccopmotpeb; José Manuel Pedrajas; Maria Felicia Puerta; Carmen Ramírez; Manuel Ramos; Martí Rom; Paqui Revert; Gianfranco Spada i Verónica Vidal.
Día Internacional de los Derechos Humanos
Así mismo, el próximo jueves 14 de diciembre, Amnistía Internacional organiza en la Sala de la Muralla el acto de conmemoración del Día Internacional de los Derechos Humanos, que complementará la exposición ‘Condensa’.
Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s