La mirada personal de Manolo Marzal….EN BONS ULLS-valenciano

manolomarzal1
fotografia- tamayo fotografos

publimanuelagay3

publimontesol13publilina12publieugeniaipuertesndumentaria5publi10

El 18 de Novembre fon un dia ple de manifestacions, en un objectiu, el de reclamar una finançació justa per als valencians. Per lo matí, a les 12 h, es donaren cita en les Torres dels Serrans un número important d’Associacions Culturals i Cíviques, junt a la majoria dels partits valencians. Tots aquells que representen la majoria silenciosa, que són els que no ixen a reivindicar per les places i els carrers de la Ciutat, pero sí aquells que emeten el seu vot.

Per la vesprada a les 18h. Tingué lloc la segona, organisada pels Sindicats UGT, CCOO i la Patronal valenciana, en el recolzament i presència del PSPV, Compromís, Podemos i Ciudadanos, i al seu voltant una maranya de catalanistes, en concret uns 17.000, segons la Delegació del Govern, que vingueren a Valéncia a la cridada de ANC i OMNIUM, els líders de les quals es troben en presó. També participà Acció Cultural del PV, que és la seua delegació en Valéncia. Foren secundats per unes 20’0 entitats de signe clarament catalaniste, Esquerra Republicana del PV, les filials de la CUP, Per un Procés Constituent i Valencià, Plataforma Cívica Soberanista, Plataforma per la Llengua del País Valencià, Assemblea per les llibertats i contra la repressió, Anticapitalistes del PV, Ca Revolta, Escola Valenciana, Sindicats independents, el BEA i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

Per tot este eixam, enteném que de manera recelosa per part de la Patronal, principalment del D. Salvador Navarro, qui fon qui mostrà pressures en repartir pegatines en la Real Senyera del Regne de Valéncia a la resta dels manifestants. Sols dir, que al passar per davant de nosatres, no li les vérem posades a cap d’ells, exceptuant al Sr. Puig, al Sr. Morera, i a la Sra. Oltra que naturalment ara són els més valencians que hi ha en Valéncia. Dir en honor a la veritat que els empresaris valencians les utilisaren tots. No aixina el sr. Marzà, encara que este siga el Conseller de Cultura valenciana, pero ell es desentén i ho saben tots els valencians, ya que es proclama català de Valéncia, a l’igual que fera en son dia Raimon.

Naturalment, la nostra preocupació no és que vinguen els catalans ad este tipo de manifestacions, ya que nos tenen acostumats des de fa temps, lo que nos preocupa als valencians és que per primera vegada acodixquen els empresaris, que enteném són valencians.

Durant la marcha de no més de 8.000 persones, moltes pro Països Catalans, on se llançaren crits de llibertat dirigida als “presos polítics”, a pesar que s´había pactat que no participaríen cap tipo de banderes anticonstitucionals, no més aquelles que formen part de la llegalitat vigent. I aparegueren banderes de tot tipo com era d´esperar. Potser els de davant no les varen vore i no els escoltaren. Lo greu d´est acontenyiment es que va ocórrer al voltant dels Empresaris, fet que els pot involucrar directament. En tot cas, pensém que´s varen vore envoltats en estes accións molt a pessar seu, lo mateix que li va ocorrir al Rey quant es va vore rodejat de banderes independentistes en Barcelona en el seu viaje de condolència per les víctimes de l´atac terroriste.

Per aixó voldríem avissar als Empresaris. Es necessari, naturalment, demanar i eixigir una financiaçió justa i mereixcuda per a la nostra Comunitat. Pero no es deixen enganyar pels partits que hui en dia nos governen. Son manipuladors, oportunistes i pro-catalanistes. El disabte lo que els va interessar, va ser captar la seua atenció i la seua simpatía, a més nos ficaren el caramelo en la boca, el nostre Himne Regional, no obstant no el manifesten o disimulen en la Cridà i en actes oficials.

Qui deuria negociar i pactar els presupostos en les Corts Generals, és el Sr. Baldoví en 4 Diputats, el que preferix juntar-se en Podemos i no rebre un euro per nostra Regió. Hi ha que mourers, pero no en cap manifestació plena de manipuladors i falsificadors de nostra història, cultura, economía, etc. quant qui l´organiza te la paella pel mànec o aixina deuria ser.

Els polítics en actiu de quansevol Comunitart Autónoma tenen atres maneres més séries per a fer-se sentir i respectar a l´hora d´exigir lo que necessitem tots els valencians: una finançació justa i d´acort a la nostra aportació.

Tampoc hi ha que oblidar, que´n segut històricament infravalorats per tots els Governs, els que passaren i vorém els que tenen que passar, si no se li fica algún remei. Lo que es reclama, depén també de la resta de partits espanyols naturalment, més en el periode del PSOE, en el periode de Zapatero, que nos deixà aixina de pobres. Sense rascar dins la ferida, el procés de menyspreu a Valéncia de uns i atres, nos abocat a alcançar els 12 punts per baix de la mija espanyola, es dir, rallant l´umbral de la pobrea.

Miren, ad estes persones hi ha que conéixer-les i pareix ser que ningú les coneix, o no les volen conéixer, per lo menys devem nugar-les en curt, perque enganyen i mentixen des de fa molts anys, pero ademés nos arruïnen històricament als valencians. No hi ha més que donar una volta pel Port, en lluita constant per a no ser ser engolit per ells, l´última aportació l´Estat, 60 millons, Valéncia 0.

Srs. Empresaris: Vostés són persones en les que el Poble valencià confia. No es deixen manipular, ni que els enganyen en tretes a les que tan acostumats estan. Tal volta, no a molt, nos poguera ocórrer lo mateix que en Catalunya, i seria quan vostés emigrarien, com ho han fet més de 2.500 empreses catalanes. El resultat, ya el coneixen. Els valencians, com be diuen dins i fòra del territori, som creatius, treballadors i disponem del caràcter propi del Mediterràneu, etc. i per això, no aném a consentir estes manipulacions en la nostra casa.

 

Trellat, molt de trellat

Secretaria d´Unió i Germania

 

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s