L’Associació d’Estudis del Cant Valencià celebrarà el DIA DEL CANT VALENCIÀ el pròxim 15 d’octubre a les 18:00 hores en l’ Ateneu Mercantil de Valéncia (Plaça de l’ Ajuntament).

Dia-del-Cant-Valencia

publipublicidaddimei10

Just en l’ aniversari de naiximent del gran cantaor Evaristo Payà Cabanes (15-X-1874) l’Associació d’Estudis del Cant Valencià (AECV) celebrarà EL DIA DEL CANT VALENCIÀ el pròxim dumenge 15 d’octubre en el Saló d’ Actes de l’ Ateneu Mercantil de Valéncia (a les 18:00 hores de la vesprada), ab una Mostra de Cant Valencià per jóvens cantadors d’estils i albaes.

Segons fonts de l’ AECV, el Dia del Cant Valencià és una de les seues activitats senyeres, de dimensió pluridireccional. Rememora l’aniversari del naiximent d’ Evaristo Payà “ el Rey de los cantaores”, a qui els estudiosos atribuixen el mèrit de trobar l’equilibri dels cants d’estil requintats i de sistematisar-lo en moments en que un excessiu adornament de les melodies els desvirtuava. Enllaça la figura d’este gran cantador d’antic en la jove generació de cantadors i cantadores que inervindràn, mostrant al públic el futur que depara a esta genuïna expressió artística tradicional dels valencians.

El DIA DEL CANT VALENCIÀ serà també un dia de reconeiximents a persones que han dedicat grans esforços personals, que compten ab una dilatada trayectòria en la difusió de les músiques, dels cants, els balls i els versos tradicionals, concedint-los la condició d’Associats/associades honorífiques.

Enguany el reconeiximent recaura en Julieta Martínez (guitarró i candadora), Josep Vinyes (Bandúrria) i Toni Gijón (Ballador de valencianes). Anys anteriors han sigut nomenats Associats Honorífics de l’ AECV molts dels grans del Cant Valencià en les diferents especialitats: Joan Blasco, Pilareta, Victorieta, Tèrio, Pastoret, Milio, Vicent d e Rosa… fins una trentena d’interprets i versadors.Finalment es retrà homenage – a títol pòstum–a qui fón l’organiste i compositor de la Seu, En Josep Climent Barber, musicòlec dedicat a la recuperació i estudi dels compositors valencians, sacerdot i
membre Acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de Valéncia.

Intervindràn jóvens cantadors de diferents escoles de cant (El Puig, Bétera o Benaguasil): Javier de Bétera, Laura Soriano, Meritxell Almenara, Cristian Penalba, Toni Vega, Toni Hinojosa i Lorenzo Puchades. Al vers estaràn Vicent de Rosa, Voro de Paterna, Jesús Ortega i Paco de Faura. La ronda de vent del Puig de Santa Maria i la Ronda de Corda de Bétera, Junt a la Dolçaina de Armando (del Puig), acompanyaràn els cants .
L’Associació d’Estudis del Cant Valencià ve desplegant una intensa labor per a fomentar la tradició viva del Cant Valencià com a patrimoni immaterial i identitari dels valencians, fent publicacions, organisant cantaes, mostres de cant o conferències i premis, a fi de donar-lo a conéixer en la seua genuïna forma transmessa pels grans cantadors d’estils.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s