L’ASSOCIACIÓ D’ESTUDIS DEL CANT VALENCIÀ (AECV)

asociacion destudia cant valencia

publipublicidad1.1

L’AECV és una associació sense ànim de lucre que treballa fomentant la investigació, l’ensenyament i la divulgació del nostre cant per excel·lència des de la perspectiva de l’etnomusicologia aplicada, posant de relleu la seua significació com a patrimoni immaterial que afonda les arrels en l’encreuament de les cultures musulmana i cristiana en terres valencianes al començament de l’Edat Moderna (segle XVI), però sobretot com a tradició viva que des de les darreries del segle XVIII s’ha integrat en la societat contemporània, desenrotllant-se fins alcançar el màxim esplendor en el segle XX. Entre les seues activitats l’AECV celebra anualment el Dia del Cant Valencià, cicles de conferències, recitals, homenatges. i trau a llum publicacions escrites i sonores d’interés històric, antropològici estètic avalades per dècades d’investigació i experiència viva de la tradició per part dels seus membres. Més informació en: http://www.aecv.info

EL CANT VALENCIÀ

El cant valencià o cant del valencià, constituït pel cant d’estil i per les albaes, és junt al cante jondo o flamenco d’Andalusia, la jota parada o de estilo de l’Aragó i la tonada o asturianada d’Astúries, una de les quatre principals tradicions monòdiques expressives ibèriques vives transmeses oral-auralment en Espanya des de l’inici de l’Edat Moderna i integrades des de les darreries del segle XVIII en la societat urbana contemporània a partir d’orígens rurals o marginals urbans.

Els seus intèrprets especialitzats són els cantaors d’estil, dels quals, fins a on aplega la memòria oral (mitjan segle XIX), ens són conegudes cinc generacions artístiques.

Cant per excel·lència dels llauradors de l’horta en la seua històrica extensió des de la Plana de Castelló fins al Camp d’Elx, així com dels territoris adjacents de muntanya, és també històricament el cant de les classes artesanals de les nostres ciutats. És através dels espectacles dels quadros de cants i balls populars valencians que des del segle XIX alcançà projecció estatal i internacional com a característic emblema vocal de la identitat valenciana.

La Restauració Borbònica (1874-1931) i la Segona República (1931-1939) foren moments d’esplendor per al cant valencià, que ara enfronta el seu futur en el segle XXI.

CANT VALENCIÀ AL CONSERVATORI

Cant Valencià al Conservatòri de St. Esteve 2017 és el VI recital íntegrament dedicat al cant valencià, en ocasió del 9 d’Octubre, perseverant en la tasca d’estudi i foment plantejada en els seus fins fundacionals, vol seguir afavorint la creació de noves oportunitats per al conreu del cant valencià en la societat contemporània, sense oblidar per això la tradició de les cantaes que li dóna valors i sentit des de fa segles.

Enguany al Conservatòri presentem breument al gran públic la nostra labor dels darrers anys, i oferim els principals cants d’esta vibrant tradició. Des d’ací volem agrair a tots els participants el seu càlid recolzament, sense el qual este recital especial no seria possible.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s