La mirada personal de Manolo Marzal…..QUE NO NOS CONFONGUEN, VALENCIANS.

manolomarzal3

publipublicidad1.1

Els valencians no recolzem ni recolzarem de cap manera un colp d’Estat contra Espanya. Si tenim que actuar, actuarem. ¿Tal volta ad algú se li ocorregué en l’any 1981 en els Tejero, Armada, Milans del Bosch, etc. que el govern dialogara? És més, la pena que s’impongué fon eixemplar: 35 anys, quan la Llei indicava 15, pero eren militars i hi havia que donar eixemple. ¿I estos qué són?

Defengam la Constitució i al mateix temps defengam els nostres Furs, la nostra terra, l’economia, l’Història, la Cultura i la nostra Identitat.

¿I per qué diem açò? Perque el dilluns, dia 9 d’octubre, el govern català ha convocat un ple per a realisar la declaració d’independència. Potser se nos ocorre que el 9 d’octubre pretenen fer lo mateix que ya han fet en el 24 de juny, festivitat de Sant Joan, en les Fogueres Alacantines, que ells han declarat dia “dels Països Catalans”.

La pregunta que nos fem és la següent: ¿Tal volta vullguen enfosquir la gran festa de l’identitat valenciana?. ¿Acàs pretén el tripartit, en el fi de defendre el seu catalanisme front als del nort, continuar intentant demostrar la seua força en Valéncia, i seguirà atacant al poble en lo més fondo dels seus sentiments? Tal volta, per a estudiar el nostre potencial de reacció. Segur. Pero el dia 9 d’octubre ho demostrarem, anirem tots els valencians a defendre la nostra Real Senyera.

Si no, ¿cóm s’expliquen els constants atacs a les nostres arrels des de que ocupen el poder? Atacs brutals, l’un darrere de l’atre, i ademés potenciant un intrusisme ideològic. Ho diem veent quí va a ser el portaestandart de la nostra més insigne senya d’identitat, la Senyera Valenciana. És una provocació més de tots aquells que volen acabar en la nostra identitat com poble valencià independent. Els catalanistes, per mig de l’Educació, nos han usurpat l’història, s’han apoderat de la nostra cultura, i nos han arrancat el nostre idioma, que fins a l’any 1970 fon considerat com tal en la Real Acadèmia Espanyola de la Llengua, i ara qué més… els nostres símbols, aquella LLei que nos arrebatà el tripartit.

Desigen seguir jugant en els valencians imponent a una Concejal Podemita, que es situa al costat dels violents, que ni respecta ni respectarà mai als valencians, i que siga qui es passege per la Ciutat, portant el nostre més preat Símbol? Vergonya… No podran.

El 9 d’Octubre es celebra el dia de la Comunitat Valenciana, ya que el 9 d’Octubre de 1238, Jaume I el Conquistador feu la seua entrada en Valéncia, després dels pactes realisats en el rei musulmà de Valéncia Abul Djumayl Zayyan, el 28 de setembre de 1238, per a la capitulació de la ciutat. Era el dia de “Sant Donís”. El 23 d’abril de 1238, Jaume I ocupà el Grau de Valéncia i va establir el seu quarter general en Russafa, preparant la presa de Valéncia.

Per això el dia de Sant Donís Valéncia celebra per tot lo alt la festivitat del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana i efemèrides de la reconquista de la Ciutat.

També per això, tots els actes que es celebren a lo llarc del dia es fan en presència de la Real Senyera, la bandera de Valéncia, que cada any, des de 1365, es baixa pel balcó de l’Ajuntament, ya que, segons la tradició, no es pot inclinar davant de ningú.

La Real Senyera valenciana és l’única bandera del món que té el ranc de “Real”. Per això es rendixen honors militars en 21 salves de canonades, com a qualsevol monarca. Esta raó fa que la bandera valenciana tampoc s’incline mai. Quan és baixada des del balcó de l’Ajuntament cada 9 d’Octubre -Dia Nacional dels Valencians-, baixa en solemnitat i de manera completament vertical. Això es deu a que el rei de Valéncia, Pere II el Cerimoniós, li concedí en 1377, entre unes atres prerrogatives, la consideració de Real, és dir, que li donà a la bandera el mateix estatus d’un rei. És també la segona bandera d’Europa per antiguetat.

En la franja blava de la nostra gloriosa bandera s’aprecia una corona que nos recorda als valencians que fórem, som i volem ser un gran regne. Tal prerrogativa, junt a les anteriors, fon instituïda en 1377 per Pere II, en reconeiximent a la resistència oposta per Valéncia a Pere el Cruel de Castella durant la Guerra dels dos Peres (1356-1365). Ell li concedí al Regne de Valéncia el dret a usar sobre les seues armes la corona real. Aixina, darrere dels colors de la Real Senyera, hi ha una gran història de realea, valentia i llealtat, que nos ompli d’orgull a tots els valencians.

¿Eixirem als carrers per a significar la nostra identitat, com poble diferent de la resta dels pobles espanyols, un poble, una Comunitat Històrica, que dispon de la més significada Història, Cultura i Llengua en el primer Segle d’Or d’Espanya?

Valencians, no devem de permetre que estes persones actuen a plaer en el nostre poble.

No nos humiliem més. Digam prou. Tots a una veu, germans vingau.

L’Història no es pert perque alguns l’ataquen, sino perque els que la volen no la defenen.

En l’any 450 a.C., Isócrates escrigué esta frase, que podem gastar-la en l’actualitat.

“La nostra Democràcia s’autodestruïx perque ha abusat del dret d’igualtat i del dret de llibertat, perque ha ensenyat al ciutadà a considerar l’impertinència com un dret, el no respecte de les Lleis com llibertat, l’imprudència en les paraules com igualtat i l’anarquia com felicitat.”

Unió i Germania

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s