La mirada personal de Roberto Gomez Alabajos…..L’ENESIMA DE FUSET I LES SEUES FALLES (valenciano)

roberto

L’ENESIMA DE FUSET I LES SEUES FALLES

publiluidos4

publi

Pere Fuset, el Regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de Valéncia, dos anys despres d’accedir al carrec, ya ha batut tots els records de crispacio en l’historia de les Falles. En l’ultim cas de l’Enquesta d’opinio a les bases falleres, es l’enesima de Fuset. Dic l’enesima perque imagine que encara tindrem en breu temps atre cas “sorpresa”, i ya no mos sorprendra res de lo que puga ocorrer.

Fent un breu resum, recordem les Assamblees de Presidents incendiaries en el tema del vet a les poesies de Lo Rat Penat en el Llibre Faller i més concretament en la poesia d’Ampar Cabrera. En el trasfondo està la normativa de l’AVLL front a la RACV.

Seguim en les famoses normes per a les FFMMV i les seues Corts d’Honor en les que se vetaven les faldes curtes i els escots “escessius”. Despres d’alçar dures critiques des de molts colectius socials, la JCF rectificà i suspengue dites normes, comunicant la seua voluntat de “revisar” dit document. La primera reaccio per part de Fuset i els seus “assessors” fon excusar-se en que estes normes ya estaven des de fa anys, encara que no se feen publiques ni se prenien molt en conte. A continuacio aço fon negat per cinc ex Presidents i trenta Falleres Majors de Valencia.

Aplega el moment tan esperat de la Plantà dels dos monuments de l’Ajuntament i…..”Sorpresa mayuscula”. El monument Major baix el lema “Valencia, Ca la Trava” produix una incomprensio generalisada en el que destaca la seua critica pero no agrada l’obra. El “Postureig politic” se feu patent en el moment de la Plantà “al tombe”, a on el President de la Generalitat Ximo Puig, l’Alcalde Joan Ribó, el propi Fuset, la Vicepresidenta del Consell Mónica Oltra, el Regidor de Comerç Carles Galiana i alguns més, feen com que alçaven a pols la Falla Municipal més alta de l’historia en la Plaça de l’Ajuntament de Valencia en els seus 41 metros d’alçada. Ni fa falta explicar que dita Plantà realment la realisaren dos grües de grans dimensions. Pero la foto d’eixe moment sempre passarà a la posteritat….

Pero encara quedava la “bomba” del monument infantil de l’Ajuntament. Yo quan vaig vore per primera volta la foto de dita falla no m’ho podia creure i no donava credit a lo que yo estava veent. Pensi en un primer moment que era un “Meme” i que se tractava d’una broma. Evidentment se tractava d’un monument diferent a la llinia classica i el comentari més escoltats era “aixo no es una falla”. Se tractava d’una falla repleta de cabirons de fusta amontonats i en ninots de carto pedra i que per a mi i moltes atres persones, dit monument era més digne d’una falla de colege fet per alumnes. Per a molts al saber el cost d’esta obra (25.000 euros) se tractava d’una estafa.

Una volta recien iniciat el començament d’este nou eixercici faller, esclata la polemica de l’Enquesta d’opinio a les bases falleres per orde de l’Ajuntament, i en les que la gran majoria de gent degut a les preguntes formulades en dita enquesta, pensem que se tracta d’una politisacio de les falles, propia de les dictadures, en les que se preguntaven sobre qüestions politiques i religioses. Vore per a creure!!!

Invest Group – Investigacio de Mercats, empresa contractada per la Regidoria de Cultura Festiva que dirigix Pere Fuset, preguntà als fallers si son d’esquerres o de dretes i en que partit politic se senten més identificats. Una mesura que ha segut acollida en sorpresa i irritacio per molts dels afectats per quant supon d’intromissio en la seua ideologia o creencies. El formulari de 50 preguntes no se realisa de forma anonima, ya que se demana a l’enquestat nom, llinage, numero de telefon, sector de la falla i el carrer en la que residix.

Les preguntes de l’enquesta en general m’indignen, pero hi ha una en especial que quan la vaig llegir casi me dona un “patatus” de la rialla “¿Voria be una cort mixta de dones i homens?”.

Pere Fuset ha argumentat que “se tracta d’una enquesta sociologica inclosa en un pla estrategic per a tindre una visio global de la festa”. Com sempre ell i els seus assessors palmers, sempre argumenten en excuses i tenen respostes per a tot, sense acabar de “banyar-se” i sense ningun contingut.

Tal es la gravetat d’este assunt, que el seu soci de govern el PSPV, va exigir el dilluns al regidor Pere Fuset coneixer el contingut de les preguntes. Demanaren tindre acces a l’enquesta per a coneixer l’alcanç del tema.

¿Quin sera la següent enesima de Fuset en les Falles? Es qüestio d’esperar uns pocs mesos…

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s