La mirada personal de Roberto Gomez Alabajos….DESGOVERN VALENCIÀ (valenciano)

roberto

 

PRUEBA PUBLICIDAD DEPORTE1 .PRUEBA PUBLICIDAD TEATRO1 .PUBLICIDAD COMPARSA MORA ALGEROF2PUBLICIDAD COMPARSA MORA ALGEROF1publi

En algu dels meus articuls d’opinio ya he escrit en alguna ocasio de la necessitat de que tant en el Congrés dels Diputats, com en la Generalitat Valenciana, tinga un paper important un partit politic regionaliste que siga el successor d’UV. Un partit que defenga nostres interessos, que lluite per conseguir inversions i infraestructures per a la nostra terra, que faça resorgir nostra economia, que potencie nostres senyes d’identitat i nostra cultura. En definitiva que “agrane per a casa”.

En estes dos ultimes semanes aço s’ha vist necessari per a assegurar el futur de nostra volguda terra i tornar a presumir de nostra historia i nostres arraïls. Veent l’actualitat politica respecte als pactes per a aprovar els PGE (Presuposts Generals de l’Estat), dona la sensacio com yo tambe he dit i he escrit en mes d’una ocasio, que nostres politics valencians no estan per la llabor de defendre nostres interessos, que es per a lo que se supon els han votat la ciutadania, es dir, els valencians.

Una volta consumada l’investidura de MARIANO RAJOY, aplega el moment d’aprovar els PGE i per a aixo el President del Govern Central junt en el pacte en CIUTADANS, necessita pactar en els vascs, canaris i catalans. Mentres tant COMPROMÍS en BALDOVÍ al cap, s’alia en PODEMOS per a impedir estos presuposts.

Finalment PNV conseguix 3.300 millons d’euros més per a Euskadi i infraestructures, tal com l’AVE i ademes que els rebaixen el cupo i tornar atres 1.400 millons d’euros per les discrepancies d’anys anteriors. COALICIO CANARIES conseguix 1.200 millons d’euros en inversions i NOVA CANARIES, atres 200 millons d’euros més per a les illes.

Mentres tant els Diputats valencians entre atres, com Elena Bastidas, Belén Hoyo, Rubén Moreno, Josep Vicent Pérez i Chiquillo (PP), Joan Baldoví, Ángela Ballester, Enric Bataller, Rosana Pastor i Guijarro (COMPROMÍS/PODEMOS), Ana Botella, María Such i Josep Lluïs Ábalos (PSOE), i Vicent Ten i Toni Cantó (CIUTADANS), se deuen als interessos centralistes de Madrit i Barcelona i “no mouen ni un dit” per a opondre’s a este tracte injust en els valencians.

Aixo sí, COMPROMÍS sí que té un especial recalcament en presentar una esmena als PGE a través del seu Síndic en les Corts, FRAN FERRI, per a que el Govern pague el Múltiplex que permetra vore TV3 i IB3 en nostra Comunitat.

Una cosa que sí que solicita COMPROMÍS en sentit comu a través d’una esmena als presuposts, es una ajuda al transport public valencià de 37 millons d’euros. Pero com no, com si d’una venjança se tractara, PP i CIUTADANS voten en contra. Hi ha que recordar que el Govern destina zero euros al transport en Valéncia front als 126 millons d’euros que rep Madrit, els 108 millons d’euros de Barcelona o els 25 millons d’euros de Canaries. Pero es que ademes, els Presuposts de RAJOY contemplen atres 13 millons d’euros per a ciutats com Málaga o Sevilla.

Per a rullar encara més el rull en este “Circ Politic”, TONI CANTÓ (CIUTADANS), trau a relluir les seues arts d’interpretacio i s’enuja perque COMPROMÍS no recolzà els PGE. Vore per a creure….

Mentres tant, els valencians seguim orfens de representacio en el mapa politic nacional i som una volta més “Ningunegats”. Tenim un tracte injust en la Finançacio Autonomica, proyectes i infraestructures per realisar; Corredor del Mediterraneu, soterrament vies del Parc Central, Acces nort al Port de Valencia, etc, etc, etc, etc….

Es hora de que hi haja un Partit Valencià i Valencianiste que treballe per nostra terra i que se pose “mans a l’obra” i que se deixen de “criaturades” els actuals politics, que per a aixo els han elegit i per aixo cobren un bon sou.

Ademes s’està donant el cas d’ex edils tant del PSOE com del PP, que se senten enganyats pels seus respectius partits per tot lo mencionat anteriorment i s’han passat recentment al partit Regionaliste SOM VALENCIANS, eixe partit que s’ha presentat en dos ocasions a unes Eleccions Generals per les tres Provincies i que a pesar fins i tot dels obstaculs propis del valencianisme, es a dia de hui la SEXTA força politica en Valéncia.

Alguna cosa sembla que està canviant i esperem que aixina siga en tal de tornar a nostra terra al seu maxim esplendor, tal com va succeir per eixemple durant el Segle d’Or valencià.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s