La mirada personal de Roberto Gómez Alabajos…CEGUERA DE POLITICA PREVENTIVA (Valenciano)

roberto

 

publicidaddimei1

publieugeniaipuertesndumentaria11publieugeniaipuertesndumentaria5

publi

publi-floristeria-la-salud5

 

Cada dia que passa, el temps me dona la rao en que molts dels politics que mos governen no son capaços de vore més alla de lo que de veritat els importa, i no es atra cosa que salvar-se el seu cul al preu que siga, amprant les acusacions i el “i tu més”. Alguns politics semblen més atents a les seues menudes rencilles que a l’interes general, per a lo qual els ha elegit la ciutadania.

La tactica politica hui en dia se basa en l’acusacio i “derrocament” del contrincant de turno i s’obliden de la millor tactica, que no es atra que la d’aportar solucions als problemes que se critiquen. Sempre s’ha dit que criticar o “assolar” es lo més facil i que lo dificil es “construir”. Dit tot aço i per a no caure en el mateix erro demagoc, vaig a posar un eixemple de lo que es fer una critica i quin es la solucio.

Se tracta d’un cas en el que s’ha creat un problema en la meua ciutat a on yo residixc i que encara s’agravarà en el temps (2 o 3 anys), i que cap grup politic ha reaccionat donant o aportant una solucio, sino tot lo contrari, uns s’han dedicat a donar “llenya” perque formen part de l’oposicio i atres han acachat el cap perque governen en l’actualitat i tenen front a ells un autentic “marró”. A tot aço, ni els que abans estaven en l’oposicio ni els que hi ha ara, foren capaços de vore més alla del verdader problema per falta de “visio politica preventiva”.

Se tracta del cas de falta de places escolars en la ciutat de TORRENT. Una ciutat en practicament 82.000 habitants que té la necessitat de tindre un nou Institut que incloga l’ESO, aixina com el Bachiller i Formacio Professional. En les ultimes dates s’ha mostrat esta necessitat davant la massificacio d’alguns Instituts, com per eixemple l’IES La Marxadella o l’IES Veles i Vents davant la necessitat d’adscriure als alumnes del CEIP Les Terretes, ya que dit centre soles compren Infantil Segon Cicle i Primaria.

Se tardà més d’una decada en construir l’ultim centre (CEIP Les Terretes), estant durant un periodo de temps en barracons i acodint a concentracions i manifestacions dirigides a la Generalitat reclamant un centre digne. Quan finalment se va conseguir la seua construccio se maquillà un poc el problema de la capacitat educativa en nostra ciutat, pero no pensaren en que a l’anar complint-se les successives promocions del cicle de Primaria de dit centre, el problema s’anava a repetir i fins i tot empijorar. No fa falta ser molt sabi per a supondre que quan ixca la segona promocio de Primaria del CEIP Les Terretes, dins de dos anys, el problema se repetirà. I tal volta dins de tres anys ya ni parlem…

Aço supon un “empastre” més en l’ambit educatiu de la ciutat de Torrent, ya que ni l’anterior Conselleria d’Educacio ni l’actual, han vist ni han previngut este problema. Pero el problema encara s’agrava en la persecucio de l’actual Conseller Vicent Marzá cap a l’escola concertada, a l’eliminar el proxim curs dos aules de Primer de Bachillerat del Colege El Vedat, i a l’any següent si seguix en la seua particular “creuada”, vorem si tambe afecta a atre centre de nostra ciutat.

En el seu empenyorament en l’escola concertada, i si seguix en esta mesura, provocarà que no hi haja cabuda per a tants alumnes en l’escola publica en el cas de que les families no puguen soportar la despesa de portar als seus fills a una escola concertada, i de seguir aixina, se tindra que tornar de nou a la construccio de barracons, cosa que el Tripartit actual anava a eliminar durant el seu mandat, i que no s’ha complit del tot per l’existencia encara de dits barracons. Marzá per lo que se veu no sap la famosa frase de “les gallines que entren, per les que ixen”. Si vol eliminar aules de centres concertats tindra que construir en la publica. He aci quan si fas numeros, t’aforres la despesa de realisar unes infraestructures i en manteniment, pero clar, aço tampoc ho veu per falta de visio politica o yo que sé…

L’atre aspecte que agrava el sistema educatiu en Torrent es la falta de places en els Centres de Formacio Professional. En Torrent actualment existixen tres centres, dos d’ells publics (IES La Marxadella i Serra Perenxisa) i un concertat (Colege Madre Sacramento). Al principi de l’actual curs molts alumnes de nostra ciutat se quedaren sense places i se tingueren que buscar la vida per a buscar un centre fora de Torrent.

Esta coincidencia de massificacio sorgix des de fa ya molt de temps, quan era necessari construir centres despres de l’entrada en vigor de la LOGSE, que obligava a desdoblegar els centres i havia que separar Primaria de Secundaria. En el pas del temps i en l’aument de poblacio en nostre municipi, aço s’ha convertit en un problema i s’ha creat un “coll de botella” i que hi ha que solucionar.

Atre cas de falta de visio politica preventiva es el de com deurien d’haver afrontat nostres governants a l’hora de recolzar els PGE del Govern Central. Se pot entendre que en el seu moment no recolzasen l’investidura de Rajoy, pero una volta consumat este fet, deurien d’haver segut més inteligents i haver-se anticipat als diputats canaris al menys, i aixina haguerem conseguit traure “tallada” a canvi d’inversions en infraestructures, etc.

Lo que tots els valencians en nostre cas esperem, no es atra cosa que els distints grups politics estiguen a l’alçada de les circumstancies i se deixen de les seues “batalles”, de les quals els danys “colaterals” els patim els contribuents. Falta VISIO POLITICA PREVENTIVA.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s