La mirada personal de Roberto Gomez Alabajos…Germanor i solidaritat fallera- valenciano

roberto

publimariscos4javierpublihnosbarbera5javierpublihnosbarbera1javierpubli11publihnosbarbera2javier

GERMANOR I SOLIDARITAT FALLERA

Un any més estem a les portes de nostres festes de les Falles i com ocorre de tant en tant estem molt pendents  del cel i dels parts meteorologics, per a saber si va a ploure o a fer vent en els cinc dies principals de la Semana Fallera. Eixa semana que estem els fallers esperant tot un any per a gojar d’elles, tant de les activitats que formen el Programa d’Actes com de les desfilades, sobre tot de l’acte principal com es l’Ofrena de Flors a la Verge, aixina com de la Cremà.

Enguany les dates previes al dia de la Plantà dels monuments han estat marcades per la pluja i el fort vent, provocant l’estat d’Emergencia i recomanant molta prudencia en el montage de dits monuments. No cap dubte de que estes condicions climatologiques tan adverses son un gran problema per als artistes fallers que malauradament voran danyats el seu treball de tot un any, mermant fins i tot possiblement la possibilitat de guanyar algun que atre guardo en les diferents categories.

Sempre s’ha parlat de la “GERMANOR” entre les comissions falleres i els fallers. Quan alguna volta ha ocorregut alguna desgracia en lo que respecta als monuments fallers (artiste faller que ha deixat tirat a alguna comissio o el vent ha tombat dit monument), el colectiu faller ha respost de forma tallant i s’ha mostrat solidari, perque alguna volta dites desgracies per encert de la sort poden tornar-se contra qualsevol comissio, ningu se lliura davant estos fets.

Imagine que ademes del vent, la pluja tambe afectarà a la gran majoria de monuments i vorem molts defectes en la pintura, modelaje, etc, degut a la gran quantitat de pluja que està caent o que ha caigut. Encara que s’ha recomanat retardar lo maxim que se puga la Plantà dels monuments, lo cert es que aço es molt complicat, ya que es molt dificil coordinar els treballs dels artistes que monten varios monuments i en poblacions diferents. Tambe hi ha que tindre en conte la planificació de les Grües que treballen practicament les 24 hores estos dies previs al dia 15 de Març.

Yo pense que en estos casos i enguany per les circumstancies que se donen, els jurats de Falles deurien de tindre en conte estos contratemps i que valoraren l’originalitat, la critica, el risc, la visio original de lo que se plasma en un monument, i no miraren en lupa els danys ocasionats per la pluja en la pintura o similars.

A tots els faller@s a l’hora de fer una valoracio dels Premis que se concedixquen, que no siguen tan critics i siguen de veritat SOLIDARIS, perque atre any tal volta els succeixca al seu monument, al treball de tot un any d’un artiste i al somi d’una comissio que desija vore el seu monument plantat.

Es la meua humil opinio i al mateix temps d’un faller…

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s