La mirada personal de LLuis Mesa i Reig…25 LÍNIES I UN PAPER….SENTIR EN DIRECTE I AMB MÉS INTENSITAT LA VEU FALLERA

lluis

publihnosbarbera7javierpublihnosbarbera9javierpubli10publi11

 

Les falles del 2018 comencen a ser una realitat. En breus dies es dissol el Ple de Junta Central Fallera. Però enguany, a tot eixe ritual annual, s’incorpora el projecte que des de la presidència es va llançar fa unes mesos: la convocatòria d’un congrés faller. Encara està en l’aire el que pot passar amb eixe repte tan reivindicat així que és un bon moment per a reflexionar i plantejar-se perquè pot aprofitar un nou congrés. Independent del camí al qual porte, el més recomanable és que la veu dels fallers i de les falleres siga més i millor escoltada, després de modificar el vigent reglament. És un fet clar que cal repassar l’estructura organitzativa de la festa. No significa que actualment no funcione. Tanmateix la realitat és que a les assemblees de presidents de falla moltes comissions no assistixen  i que hi ha temes que el col·lectiu faller demostra una opinió diferent de les estructures organitzatives. Tots eixos arguments de pes signifiquen que una part positiva dels agents festius es perd pel camí i no arriba a l’organització de la festa. No es tracta de transformar l’organització en un moviment assembleari extrem ni de botar-se el paper dels presidents fallers com a portaveus de les comissions. Però en el segle xxi,  i amb les grans possibilitats d’internet, es pot ampliar la veu fallera i preguntar cada poc de temps per aquells problemes quotidians de la programació o del calendari faller. De segur que el col·lectiu pot aportar suggeriments o projectes que ara s’escapen i no arriben a enlloc. Tal vegada algun xicotet sector faller tinga por a escoltar el món faller. Pregonen que les falles seran el que siguen els fallers però s’obliden que els fallers i les falleres no són sols ells. Sortosament hi ha molta gent que vol aportar la seua. Si alguna cosa té esta festa, és la creativitat i l’originalitat de solucions quan hi ha problemes. Així que cal aprofitar eixe esperit faller d’una manera més global. Cal que entre tots i entre totes es busque la manera d’augmentar la participació.

En definitiva aprofitem en nou congrés faller per a potenciar la participació i escoltar més i millor la veu fallera.

LLUÍS MARIA MESA I REIG
Cronista Oficial d’Estivella
(Camp de Morvedre)

 

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s