La mirada personal de Roberto Gomez Alabajos…VALÉNCIA TAMBE EXISTIX

 

roberto
roberto gomez alabajos

 

VALÉNCIA TAMBE EXISTIX

publina1javier1publicosascucas30

Este fi de semana veent els informatius pogui vore com la coordinadora “Teruel existix”, reclamava per enesima volta inversions en la ret de ferrocarril Teruel- Saragossa, i que conecta el Cantabric en el Mediterraneu. Tambe denunciaven la falta de soport politic del Corredor Cantabric-Mediterraneu al desviar-se per Tarragona, fent cas a les peticions de catalans, de la presidenta andalusa Susana Díaz i del President d’Arago Xavier Lambán, afegint el portaveu d’esta plataforma que “la capacitat de pressio de Catalunya la coneixem i la patim”.

Yo, al mateix temps que contemplava esta noticia ho comparava en lo que succeix en nostra Comunitat Valenciana, exactament més de lo mateix. Esta ultima semana hem pogut comprovar com Mariano Rajoy ha estat buscant soports per a poder portar avant els Presuposts Generals de l’Estat de 2017, i per a aixo no ha dubtat en presentar-se en Barcelona i mostrar als empresaris catalans les inversions en infraestructures que ha previst en Catalunya dins dels seus presuposts. El govern de Rajoy invertirà 4.200 millons d’euros fins l’any 2020.

Alguna cosa pareguda ocorrera en les Illes Canaries pels dos vots de Coalicio Canaria i un de Nova Canaries, aixina com en el Païs Vasc pel soport del PNV. Tot val en politica i mentres tant en el cas de nosatres els valencians, el propi Rajoy advertix que “havia atres prioritats abans que la finançacio a la Comunitat Valenciana”.

Es dir, que s’oblida una volta més del deute historic de l’estat en nostra Comunitat, del Corredor del Mediterraneu, de la llinia T2 del Metro, del soterrament de les vies del tren en un futur Parc Central, etc, etc…

A tot aço no s’han fet esperar les reaccions des de tots els bandos, sobre tot des de la propia Generalitat Valenciana, a on tiren en cara que Rajoy ha assistit al Congrés del PPCV i “no ha hagut cap mencio expressa a la millora d’inversions per a la Comunitat”. Tampoc a les peticions de la propia Isabel Bonig en dit Congrés d’aigua, inversions i finançacio, Rajoy no digue ni una paraula, tal com sí que ha alardejat sobre tot en Catalunya o Castella-Lleo. Dona l’impressio de que va vindre a Valencia en l’intencio de que se deixe d’exigir.

Com no, des de el sector valencianiste, sobre tot per part del partit politic Som Valencians, se reclama que el diners dels valencians se quede aci, reclamant per a aixo un concert fiscal, tal com tenen Navarra i el Païs Vasc per a garantisar les inversions donada l’actual falta d’inversio i l’infrafinanciacio. Tambe se queixen de la falta de consideracio dels diferents governs centrals, que beneficien a atres comunitats com Canaries, Païs Vasc o Catalunya.

 

Dit tot aço, dona la sensacio de que per a obtindre un benefici en el repartiment dels Presuposts cal crear problemes o aplicar eixe dit popular de que “qui no plora no mama”. Aço per a mi es molt perillos per a l’unitat d’un païs, ya que a la llarga crea una “aversio” cap a un govern central i fomenta l’independentisme, generat principalment perque falta una justicia més equitativa i equilibrada entre les 17 Autonomies que formen nostre païs.

Aixina puix, des de el valencianisme torna a airejar-se la famosa frase de ¿Ofrenem noves glories a Espanya?, plantejant-se la necessitat d’un partit politic que defenga nostres interessos per damunt de tot sense dependre de cap centralisme, vinguts des de Madrit o Barcelona, tal com ocorre en el restant de partits nacionals.

En estos fets se demostra la necessitat de tindre un partit politic en pes en la Generalitat Valenciana i al mateix temps en Madrit en el Congrés, tal com tenen vascs, canaris o catalans, ya que sembla ser Compromis està més per la llabor independentiste i integradora dels Països Catalans i defendre no mos defen res, sino tot lo contrari, ya que es deuen a les variades subvencions de Catalunya. Si se conseguise tot aço, Rajoy o el President del Govern del moment no tindria més remei que pactar en els valencians i traure la cartera o la billetera.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s