La mirada personal de LLuis Mesa i Reig…25 LÍNIES FALLERES….ELS CARTELLS FALLERS

lluis

25 LÍNIES FALLERES

ELS CARTELLS FALLERS

publilina2

publicosascucas5

publi

 

Els cartells fallers nasqueren com a reclam turístic en un moment que les falles passaren a ser un esdeveniment festiu que pretenia atraure visitants. A ells es van vincular artistes plàstics destacats i cartellistes de renom. La seua història està plena d’exemples del tot interessant. Tanmateix en els darrers anys eixa funció difusora de la festa i de reclam faller havia perdut intensitat. Calia, per tant, actualitzar un concurs i contar de millor manera amb el món gràfic. En eixe sentit la convocatòria del 2016 va marcar un abans i un després. Ja no es tractava de triar un original sinó de seleccionar a un professional i tindre en compte el sector. El resultat de l’any passat del disseny d’Iban Ramón ací està.  Ha complit clarament no sols la funció difusora sinó també la de catalitzadora de la candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El cartell, o millor dit el conjunt de dissenys, ha arribat ben lluny. Va ser portada de les publicacions falleres i de marquesines però també de guies turístiques. Enguany s’ha continuat amb la mateixa dinàmica, El projecte de Luis Demano i Joan Quirós resulta també atraient. Unes propostes, més figuratives que el passat any, aprofitaran per a potenciar determinats actes fallers. Davant esta recent evolució, està bé preguntar-se per quin és el futur del cartell faller. La realitat és que calia redefinir la finalitat del cartell en els temps actuals i s’està aconseguint. Triar un cartell faller oficial no podia ser simplement un ritual més al qual dedicar-li una partida pressupostària. En esta època de màrqueting i de disseny calia vendre i promoure la festivitat d’una manera més accessible. Una tasca que sens dubte, per damunt de les propostes estètiques resultants, suposa una manera d’entendre la festa amb major futur. En definitiva, els cartells fallers estan més de moda que mai. Una realitat que farà que per damunt dels canvis municipals que es puguen donar en un futur, esta tendència es consolide. Ara toca disfrutar les propostes i sobretot no oblidar que el cartell és un element més de la festa que s’ha de tindre cada any ben present.

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s