La mirada personal de Roberto Gómez Alabajos….DOBLE RASADORA JUDICIAL ESPANYOL

roberto

 

publicosascucas5

publistyle3

publistyle4publi

publilina2

Últimament s’està parlant molt de la Justícia en el nostre país, en el sentit de que a l’hora d’impondre sentències judicials sembla ser que la Justícia no és igual per a tots els espanyols. El pensar general de tots és que no s’utilisa la mateixa rasadora per a enjuïciar a un ciutadà de a peu o normal, o a un polític o de la monarquia. A esta conclusió s’aplega en saber les sentències d’uns casos o uns atres i ahí es veu la gran diferència i on s’aplega a la conclusió de que TOTS NO SOM IGUALS DAVANT LA JUSTÍCIA, per molt que algun advocat defensor d’alguna gran personalitat s’empenyore en dir.

Si algun ciutadà comet un delicte i és detingut per la Policia, immediatament li prenen declaració, ho encarceren i ràpidament es realisa un juí. Pot donar-se el cas que es fixe una fiança segons quin tipo de delicte en una orde judicial i espere a ser jujat, be en una llaugera pena de presó o be en una sanció econòmica i en antecedents penals.

En el cas de ser una gran personalitat en suficient pes específic o un polític, intervé la UCO (Unitat Central Operativa) que és la Policia Judicial de la Guàrdia Civil per orde d’un Juge, Tribunal o Fiscal, deté a dita persona, requisa documentació, li presta declaració, impon una fiança, i si no supon una possible amenaça de fuga queda en llibertat provisional, fins que se li realise un juí que pot durar dit espai de temps des d’uns mesos fins a uns anys o fins i tot una  década.

En este primer pas ya veem que hi ha unes diferències importants. En el segon pas que és el de les sentències més de lo mateix i en moltes ocasions és quan creix l’indignació popular. La major part correspon a delictes econòmics (fraus, blanqueig de capitals, prevaricació, malversació, etc.), sobretot de fondos públics. Pot donar-se el cas de quedar lliure i sense cap indemnisació, quedar lliure pero pagant una indemnisació (sense tornar lo supostament defraudat o substret), o rebre una pena de presó molt inferior respecte a una persona normal per moltíssima menys cantitat econòmica del delicte comés.

Per desgràcia en Espanya pels casos de Corrupció, sobretot política, la societat clama al cel i es pregunta “com pot ser açò”, “tots no som iguals davant la justícia”, etc i queda la sensació popular de que les lleis són dures en els “Furtagallines”, en el que substrau una targeta de crèdit, en el que firma una clàusula sol en el banc que no pot pagar i ho desdonen, en el que furta una bicicleta i ho condenen a tres anys de presó, etc.

I és que la veritat és aixina, perque el Poder Judicial Espanyol està politisat. És molt fàcil d’explicar i molt simple. El Consell General del Poder Judicial, és l’orgue de govern del mateix i eixercix les seues competències en tot el territori nacional. Està presidit pel President del Tribunal Suprem d’Espanya i compost per vint vocals, nomenats pel Rei a proposta del Senat i del Congrés dels Diputats. Cada Cambra propon a quatre juristes de reconeguda competència i ademés selecciona sis Juges o Magistrats proposts en llista triple pels membres de la Carrera Judicial, en eleccions internes. En subordinació al Consell General del Poder Judicial estan, les Sales de Govern del Tribunal Suprem, de l’Audiència Nacional i dels Tribunals Superiors de Justícia, els qui eixercixen funcions governatives i administratives.

El President d’este CGPJ és al mateix temps el President del Tribunal Suprem. Actualment des de Novembre del 2013 formen este Consell 10 membres proposts pel PP, 7 membres proposts pel PSOE, 1 membre de IU, 1 membre de CIU i 1 membre del PNV. Entre tots ells elegixen al President de dit Consell. Aixina, que més clar aigua!!.

És dir, els casos que veem diàriament en els informatius (fraus, blanqueig de capitals, prevaricació, malversació, etc), els porten estos Tribunals “dirigits” i “politisats”. Per al restant de mortals estan les Audiències Provincials, Jujats de  Primera Instància i Instrucció o Jujats de Pau, cadascun dins de la jurisdicció de cada Comunitat Autònoma o Provincial.

Els components que formen el Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, el Tribunal Superior de Justícia i el Tribunal Constitucional, els elegixen com no el CGPJ.

Els jujats estan integrats per una sola persona (el juge), i els tribunals per vàries persones (magistrats) que prenen les seues decisions colegiadament. És dir a un “peix gros” ho juja un Magistrat i a un “samaruc” o a qualsevol ciutadà normal un  Juge

Dit tot açò, està clar que en la Justícia espanyola s’utilisa una doble rasadora

Anuncios

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s