La mirada personal de LLuis Mesa i Reig ….LA FALLERA MAJOR INFANTIL AL PARANIMF

javier2

LA FALLERA MAJOR INFANTIL AL PARANIMF

No està feta esta secció per a anècdotes personals ni per a excessius personalismes. Però espere que el lector i la lectora siguen capaços de disculpar-me que empre un episodi faller i intente extrapolar-lo més enllà.

Este dissabte 13 de febrer el Paranimf de la Universitat de València-Estudi General va acollir l’exaltació de la seua Fallera Major Infantil Esther de la Torre Durá. És l’única que ho fa en tan destacat espai històric. Des de la primera presentació, un 23 de febrer de 1990, han passat molts anys i diversos intents de portar fins allí les falleres majors de València. Però sempre hi havia un acte millor o una falla més destacada on anar. Ni tan sols en el 25 aniversari de la comissió, quan la Fallera Major de València era d’una comissió membre de l’Agrupació, va ser possible. En eixe any, tampoc quan el claustre de la Universitat va acollir, amb motiu d’eixa data, totes les comissions de la Seu-la Xerea-el Mercat i les seues bandes de música va estar present la máxima representant femenina de la festa. Totes interpretaren conjuntament el pasdoble “el Fallero” i reteren un homenatge a Joan Lluís Vives. Allí estaven tots menys la Fallera Major de València. Fou una gran llàstima que no trobara el moment per a compartir eixe instant irrepetible.

Així que 2016 ha estat un any gloriós per a eixa comissió. Per primera vegada en la història de la falla i de la ciutat una fallera Major Infantil ho ha fet possible. Pot semblar una anècdota o un episodi personalista però significa també que la festa està obrint-se i mirant també als qui mai no han estat mirats. Confiem que gestos com estos ajuden a recuperar a tantes comissions i a tants actes de falles menors que fins a la data no eren importants. No es tracta de rebutjar a les que abans tenien més fàcil que les autoritats falleres les visitaren sinó que totes juntes tinguen el seu protagonisme quan pertoque.

En definitiva, confiem que el 13 de febrer haja obert una miqueta més una porta a una forma d’entendre la festa i el protocol de les falleres majors més plural. Les falles són totes i totes mereixen ser reconegudes.

One comment

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s